Snijgereedschappen Grafische industrie Plano 

Plano

 

Fabrikatie en verkoop van papiersnijmessen

Messen in diverse kwaliteiten Zweedsstaal - HSS - Widia - Marathon voor alle snijmachines leverbaar.

Oa: Polar - Wohlenberg - Perfecta - Schneider- Senator - Ideal enz.

   

Planomessen:

Bij dit snijsysteem wordt gebruik gemaakt van een mes en een snijlat. Het mes wordt onder een standaard hoek geslepen

waarvan enkel in uitzonderlijke gevallen van afgeweken wordt.

De snijlat moet uit een aangepaste kunststof vervaardigd zijn dat overeenstemt met het soort materiaal waaruit het mes gemaakt is.

Bij een te harde kunststoflat kan de snijkant van het mes beschadigd worden, bij een te zachte lat ontstaat er na één snede een blijvende vervorming in de lat.

Het is van groot belang dat een scherp mes op een nieuwe snijlat afgesteld wordt. Na een aantal keren snijden, gebeurt het dat het onderste vel

niet meer doorgesneden wordt, dan volstaat het de snijlat te draaien. Als het mes te diep in de snijlat afgesteld wordt, gaat de standtijd negatief beïnvloed worden.

 

Planomessen 02 

Hardmetalen messen:

Door de revolutionaire ontwikkelingen in de grafische industrie, worden er steeds hogere eisen gesteld aan de snij-kwaliteiten.

Het reeds lang gekende hardmetaalmes is door de jaren heen verder ontwikkeld om aan de strengste kwaliteitseisen te voldoen.

Deze ontwikkelingen zorgen er voor dat er nu verschillende soorten hardmetaal beschikbaar zijn.

De moderne hardmetaal messen kunnen een grote variatie aan materialen snijden, zoals alle papiersoorten , film, kunststof, tapes, karton, tapijt, blik en offsetplaten.

 Plano Plano

Slijpen Staal lang 02